Don niet voor niets gestorven

Don, de hond van Janine, was al een tijdje niet lekker. Hij bleek een tumor achter het oog te hebben. Tot een week voor de operatie, wist Janine niet of zij het geld bij elkaar zou krijgen. Quidem Carus zou helpen. Helaas loopt het niet altijd even goed af. Op foto’s bleek dat er meer vlekken te zien waren. Janine besloot Don niet langer te laten lijden. Lees haar emotionele verhaal.

 

Janine schreef in oktober aan ons:

Het is inmiddels bijna 2 maanden geleden dat Don is overleden en nog iedere dag stromen de tranen over mijn wangen. Wat mis ik hem zo ontzettend erg. Hij betekende alles voor mij en gaf me zoveel steun. Ik mis zijn vachtje en zijn lieve oogje vol begrip.  

Nog steeds vraag ik me af of ik er wel goed aan heb gedaan om hem te laten inslapen. Misschien had ik het nog moeten aankijken en de operatie laten doen. Naar jullie toe geen enkel verwijt natuurlijk maar ik wist tot die week nog steeds niet hoe ik de behandeling zou moeten gaan betalen. Ik praat hier veel over met mijn arts. Er zit nog een heel verhaal achter aangezien ik in een hele nare manipulatieve relatie zat met een man die mij tot op het laatst ook geen zekerheid gaf of hij Don zou helpen of niet. Ja...hij wilde wel mee helpen met het aflossen van de termijnen maar dan had dan ingehouden dat ik zeker nog een jaar met hem verder had moeten gaan en dat wist hij. Daarom bood hij ook niet aan om de kosten op voorhand te dekken.  

Alles bij elkaar had ik overwogen en die vrijdag dat ik Don heb laten gaan gingen al deze eventuele consequenties door mijn hoofd. Ik dacht ik kan zo niet meer doorgaan. Ik kan niet nog langer met deze man verder. En zo cru...de zaterdag erna dus, de dag na zijn overlijden zat hij op mijn televisie horloges te bekijken van 6000 euro. Dat kwam zo hard bij mij binnen dat ik die dag gelukkig die relatie heb kunnen verbreken. Hij had Don kunnen helpen, daar heeft hij meer dan genoeg financiële middelen voor maar dat heeft hij nagelaten. En dit is wat mijn arts probeert duidelijk te maken aan mij...Don is niet voor niets gestorven. Maar het doet mijn zoveel pijn om mijn maatje te missen. Voor zoveel mensen maakt een hond een wereld van verschil om door te gaan in het leven zeker voor mensen zoals ik die te maken hebben met depressie maar ook voor patiënten met Alzheimer of gehandicapten. Wat dat betreft zijn honden echte redders in het leven.  

Don voelde alles aan. Hij wist precies hoe ik me voelde en kwam dan altijd met zijn hoofdje gebogen met mij knuffelen alsof hij wilde zeggen...maak je niet druk lieve mama ik ben er toch...of hij kroop dicht tegen mij aan en legde zijn poot over mijn arm.  

Die dag dat ik hem heb laten inslapen heb ik een traan gezien in zijn oogje en dat beeld laat me niet los Miranda. Ik heb nu zoveel moeite om door te zetten. Zoveel mensen snappen er niets van hoeveel een hond voor je kan betekenen maar hij was mijn allessie. Nu staat hij hier thuis in een urn en ik heb er geen vrede mee. Ik weet niet of ik de juiste beslissing heb genomen en dat vreet me op. Ik geloof niet dat er ooit weer een hond in mijn leven kan komen die mij zoveel liefde zou geven als hij dat deed. Don is onvervangbaar. 

 

Jullie mogen als stichting alles dat ik aan jullie geschreven heb inzetten voor het helpen van andere huisdieren en de eigenaren die net als ik moeite hebben om hun hoofd boven water te houden en hun dierbare vriendjes zo goed mogelijk te helpen in noodsituaties juist wanneer dat financieel gezien soms zo ontzettend moeilijk is. Een dier kan zoveel verschil maken in het leven dat weet ik als geen ander.  

 

Heel veel liefs van mij, 

Janine

Help ons helpen!

Voor ons voortbestaan is stichting Waarborgfonds Quidem Carus afhankelijk van giften, erfenissen, sponsoring en donaties. Uw financiële steun is van harte welkom. Donaties kunt u overmaken op:

IBAN NL61TRIO0197706959
t.n.v. Stichting Quidem Carus, Utrecht.

Of klik hier om te doneren via Geef:

Postadres:

Administratiekantoor Zuilen
(geen bezoekadres)
p/a Tafelbergdreef 180
3564 AG Utrecht

Officieel partner van Zooplus

Wij zijn officieel partner van Zooplus. Als u via de website van Quidem Carus uw huisdier-producten bestelt bij Zooplus, dan steunt u onze stichting en daarmee huisdieren in nood! Dit kost u niets extra's. Klik op het plaatje van Zooplus en u komt op de webshop om te bestellen.

zooplus.nl

 

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres: Administratiekantoor Zuilen

(geen bezoekadres)

Tafelbergdreef 180

3564AG Utrecht

KvK: 57602301