Quidem Carus stopt

Met pijn in ons hart hebben wij helaas moeten besluiten om de taken van de stichting neer te leggen aan het einde van 2023 en de stichting op te heffen.

 

De reden hiervoor is dat we, ondanks de vele zoektochten, niet aan vrijwilligers kunnen komen die de aanvragen willen en kunnen verwerken. Daarbij is het vele extra werk, de drukte in onze privélevens en onze gezondheid niet meer te combineren voor het bestuur en is er besloten om aan het eind van het jaar te stoppen. Ook de verharding in de maatschappij (wat je ook merkt in de communicatie van aanvragers naar ons toe) maken het werk niet leuker. Bovendien zien we steeds meer mensen die maar aanvragen terwijl ze het eigenlijk zelf best kunnen betalen.

We willen iedereen ontzettend bedanken voor het volgen van onze stichting, via social media, nieuwsbrief en website, voor alle likes, deel-acties, lieve berichten, de hulp bij crowdfundingacties en het vertrouwen dat wij van jullie mochten ontvangen. Die hielden ons vaak nog op de been. En we willen alle mensen bedanken die na onze hulp de moeite namen om nog een verhaaltje te schrijven en een foto te sturen van hun geliefde huisdier. Want ook die moeite werd steeds minder genomen. 

We willen alle donateurs en fondsen ontzettend bedanken die ons al die tijd hebben gesteund. Zonder hen konden wij niets beteken voor minima en huisdieren in nood. En een speciaal bedankje is op zijn plek voor Stichting DierenLot die ons vanaf het begin en structureel financieel heeft gesteund! Ontzettend bedankt daarvoor! ❤️

Verder willen we alle medewerkers ontzettend bedanken die altijd vrijwillig hun vrije tijd hebben gegeven (of nog doen) om minima te steunen bij onverwachte dierenartskosten, een luisterend oor te zijn, ervoor zorgden dat er funding kwam voor een behandeling of operatie voor het huisdier en alle communicatie en administratie bijhielden. En het bestuur dat zorgde voor die fondsen en toezeggingen, de netwerken bijhield, het beleid uitzette, de betalingen deed, vrijwilligers zocht, de marketing deed, de stands voor evenementen regelde en alles in het werk zette om het werk mogelijk te maken voor iedereen. En ten slotte de samenwerkingspartners waar we regelmatig mee hebben samengewerkt om een groter bedrag bij elkaar te krijgen als dat nodig was. En de dierenartsen die ons hielpen en de zorg voor de dieren in handen hadden. Iedereen echt ontzettend bedankt! Zonder jullie waren we het niet zo ver gekomen. ❤️

Ik denk dat we ontzettend trots mogen zijn voor wat de we de afgelopen 11 jaar allemaal hebben neergezet. De honderden huisdieren die we mochten helpen bij hun behandeling of operatie die ze anders wellicht niet hadden gekregen, de bijdrage die we mochten leveren aan het dierenwelzijn in Nederland en de minima die we met een glimlach en een traan van geluk blij mochten maken. We sluiten dit boek af met een fijn en trots gevoel.

We zullen tot 1 december nog zoveel mogelijk huisdieren in nood proberen te helpen, het aanvraagformulier gaat dan van de website af. We zullen in december dan de lopende aanvragen nog afhandelen en toezeggingen uitkeren aan dierenartsen. Aan het einde van het jaar doen we de gordijnen dicht, sluiten we de deuren en gaan we naar huis. Maar dan voorgoed.

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres:

Stapkesberg 12

5508 EJ Veldhoven

KvK: 57602301