Quidem Carus terug- en vooruitblik

2015 was voor Quidem Carus het jaar van opbouw en groei, van samenwerken en ervaring opdoen. Met nog maar een kleine poel aan vrijwilligers, hebben we meer dan 100 aanvragen ontvangen. Soms via collega-stichtingen, soms rechtstreeks. Door de ondersteuning vanuit verschillende fondsen en stichtingen, waaronder Stichting DierenLot, konden wij vele aanvragers helpen met het financieren van onvoorziene medische kosten. Ook onze crowdfunding heeft hieraan bijdragen. We konden met de opbrengst bijvoorbeeld de hond van de gevluchte Anne helpen.

 

 

Quidem Carus zichtbaar

Om onze naamsbekendheid onder dierhulpverleners te vergroten, stonden wij dit jaar twee keer op het Landelijke Congres Dierenhulpverleners van Stichting DierenLot. Ook waren wij aanwezig op de Voorjaarsdagen van de European Veterinairy Conference waar we o.a. contact maakten met Vedias, de beroepsvereniging van dierenartsassistentes. Naar aanleiding van deze ontmoeting mochten wij met een uitgebreid artikel in hun beroepsmagazine staan. Dierenartsen lijken ons hierdoor steeds beter te vinden. 

Vrijwilligers gezocht

2015 was ook het jaar van de eerste communicatie naar buiten toe. De website staat en social media wordt steeds meer ingezet om aan de wereld te laten zien wie we zijn en wat wij doen. Dat levert merkbaar meer aanvragen op. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. We zoeken mensen die hulpaanvragen behandelen, communicatie-activiteiten overnemen of acties opzetten om geld in te zamelen. Wil jij als vrijwilliger echt een verschil uitmaken in de levens van huisdieren en hun eigenaren die het financieel moeilijk hebben? Kijk dan voor meer informatie op vrijwilliger-worden.

Samenwerken

Het afgelopen jaar hebben we vele contacten gelegd, o.a. met collega-stichtingen. Met als resultaat een fijne samenwerking waardoor het bekostigen van duurdere operaties mogelijk werd. Kennis en ervaringen werden gedeeld. Van onschatbare waarde in een markt met veel autonome, kleine initiatieven die soms het bestaan van elkaar niet eens weten. Ook de samenwerking met dierenartsen, dierenambulancepersoneel, de dierenpolitie en de dierenbescherming ervaren wij als zeer waardevol. Met z’n allen komen we een heel eind. Wij zijn van mening dat samenwerking de sleutel is tot succes. We willen alle samenwerkingspartners bedanken voor hun inzet en geweldige samenwerking. We hopen dit in 2016 nog meer uit te breiden en meer synergie te creëren. We hebben tenslotte allemaal één gezamenlijk doel: het helpen van dieren.

Vooruitkijken naar 2016

In het nieuwe jaar hopen we ons werk voort te zetten met een groter team vrijwilligers en meer donateurs en fondsen die ons doel steunen. We hopen een echt donateurs-programma op te gaan zetten. We zullen regelmatig nieuws over onze stichting verspreiden via de website, social media en de nieuwsbrief. We zijn een jonge stichting en daar hoort vallen en opstaan bij. We zijn in de groei en zien de toekomst zonnig tegemoet. Hopelijk met jullie als steun en toeverlaat.

 

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt eens per kwartaal en geeft u een overzicht van de laatste activiteiten, dierennieuws en wetenswaardigheden van de stichting.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

* vereiste informatie
U bent: *
 

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres:

Stapkesberg 12

5508 EJ Veldhoven

KvK: 57602301