Rosie krijgt nog een kans

Afgelopen week hielpen wij hond Rosie van Samara. Lees hier haar verhaal:
"M'n lieve roosje had een blaasontsteking. Een kuurtje ertegen aan en dan zal het vast over gaan.... Maar helaas 3 kuren verder nog geen verbetering. Ze had regelmatig plasdrang en perste klinkklaar bloed druppels. 


Toen was de volgende stap een echo. Die was duidelijk... Er zat een tumor in haar blaasje. Jeetje en wat nu? Nogmaals een ontstekingsremmer geprobeerd omdat de ( inmiddels wisten we een goedaardige )tumor de blaas wand irriteerde. Maar nee, er was nog maar één oplossing: opereren!!! Maar ondertussen was m'n portemonnee aardig leeg. Wat nu dan? Inslapen?
Ze liep , ondanks 2x daags een kwartiertje persdrang,iedere dag te spelen en te rennen. Dat was voor mij geen optie!
Ben gaan zoeken en kwam bij quidem cares terecht. 
Ik wist niet dat er hulp bestond voor mensen zoals mij. ( Mensen met een minimum inkomen om wat voor reden dan ook.) 
Ik heb m'n verhaal gedaan, ze hebben m'n inkomen getoetst en eigenlijk was het heel snel geregeld en kwam er een telefoontje met de verlossende woorden: Quidem cares gaat jou en Rosie steunen. Je kunt haar laten opereren. Dat moment zal ik nooit vergeten! De opluchting die ik toen voelde. Rosie krijgt nog een kans. Want ookal is ze 10 het is een pittige diva met levenslust voor 10!!!
De dag vd operatie was pittig. Pfffff wat zou de dierenarts aantreffen? Zou hij nog voor verassingen komen te staan?
M'n dierenarts, Paul vd Hurk uit Noordwijk, heeft een 2,5 uur durende, gecompliceerde operatie uitgevoerd waarbij hij de tumor en 1/3 van rosies blaas heeft verwijderd. 
Ze is goed uit de operatie gekomen. In de loop van de komende maanden zal haar blaas zich weer oprekken tot normale grootte. Voor nu draagd ze een luiertje om haar "ongelukjes" op te vangen. 
Het gaat verder onwijs goed met roos. Ze heeft geen pijn meer en rent, (vr)eet, speelt als een jonge pup. En soms ligt ze op m'n borst te slapen en dan voel ik me zo gezegend! 
Want dankzij deze stichting heb ik haar nog! Want zij vinden Rosie net zo belangrijk als dat ik haar vind! En dat lieve mensen, dat is toch onbetaalbaar..."

Groetjes van Samara en Rosie uit Katwijk

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt eens per kwartaal en geeft u een overzicht van de laatste activiteiten, dierennieuws en wetenswaardigheden van de stichting.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

* vereiste informatie
U bent: *
 

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres: Administratiekantoor Zuilen

(geen bezoekadres)

Tafelbergdreef 180

3564AG Utrecht

KvK: 57602301