Poppie en Ko

In juli kregen we een aanvraag binnen voor 2 grijze roodstaart papegaaien: Poppie en Ko. Zij leken last te hebben van hun luchtwegen. Haar eigen dierenarts kon niets voor hen betekenen en het dierenziekenhuis in Amsterdam stuurde ze door naar de Universiteitskliniek in Utrecht. Daar zijn ze een aantal dagen geweest voor spoelingen en behandelingen.

Ze bleken een voorhoofdholte-ontsteking te hebben. "Ik blijf de stichting en de artsen eeuwig dankbaar. De super goede artsen in Utrecht hebben tenslotte wel hun leven gered!" aldus de eigenaresse.

Thuis werd er van alles aangepast om de papegaaien een zo'n schoon mogelijke terugkeer te geven. De eigenaresse is er zelfs voor gestopt met roken en had de huisbaas gevraagd de afzuigkap te vervangen. Met de tips van een vogel-expert heeft ze nog wat aanpassingen gedaan in huis. Poppie is nog een beetje aan het kwakkelen maar er is verbetering te zien. En met Ko gaat het gelukkig al weer helemaal beter. De stichting heeft Poppie met een schenking uit het fonds geholpen. De eigenaresse houdt ons nog regelmatig op de hoogte. Wij hopen dat ook Poppie weer helemaal herstelt.

*********

Helaas kregen we in september het bericht dat Poppie, volledig onverwacht, was overleden. De eigenaresse is er ziek van. Wij wensen haar heel veel sterkte met het dragen van dit verlies.

 

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt eens per kwartaal en geeft u een overzicht van de laatste activiteiten, dierennieuws en wetenswaardigheden van de stichting.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

* vereiste informatie
U bent: *
 

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres: Administratiekantoor Zuilen

(geen bezoekadres)

Tafelbergdreef 180

3564AG Utrecht

KvK: 57602301