Vosje toch moeder geworden

Rond 07:00 uur werd ik wakker van mijn piepende katje genaamd Vosje. Nog half versuft van de slaap zie ik tot mijn grote verbazing dat zij ervoor heeft gekozen om aan mijn hoofd en wel direct naast mijn kussen te bevallen. Ik was met stomheid geslagen en vond het heel speciaal dat ze ervoor had gekozen om mij hierbij te hebben. Had bananendoos, hoekjes etc. ingericht, maar Vosje koos er uiteindelijk voor om bij mij te komen liggen.

 

De eerste bevalling verliep heel vlot en duurde nog geen 10 minuten, een prachtig rood katertje en ik dacht nu wachten op de rest... Minuten verstreken, inmiddels werden minuten uren, maar het Kitten legde maar niet aan bij mams ook niet na een aantal pogingen hierbij te helpen, maar ook bleven de weeën maar uit, dit terwijl ik toch echt nog beweging voelde in buik. Ik vertrouwde de situatie niet en heb uiteindelijk dierenarts gebeld, deze vond de verstreken tijd na eerste bevalling en het niet willen aanleggen zorgwekkend en achte het verstandig om haar zo snel mogelijk te zien. Eenmaal aangekomen bij dierenarts bleken er geen weeën meer te zijn, maar op nog foto's waren nog duidelijk twee kittens zichtbaar. In eerste instantie mocht ze blijven en kon ik naar huis de arts wilde middels wee-opwekkers de bevalling stimuleren.

Maar al snel kreeg ik het vervelende telefoontje dat wee opwekkers niet het gewenste resultaat hadden geleverd en situatie zeer kritisch was. Op dit moment stond ik voor een hele moeilijke keuze namelijk: keizersnede of de natuur zijn werk verder laten doen, dit laatste betekende dat zonder verdere medische ingrijpen de kittens het niet zouden redden en ook Vosje in levensgevaar zou kunnen verkeren. Ik had niet de financiële middelen, ondanks dat heb hier niet lang over getwijfeld en besloten dat een keizersnede in combinatie met sterilisatie enige optie was en alvast een aanbetaling gedaan. 

Dankzij een bijdrage van Quidem Carus is de operatie bekostigd. 

Vosje is inmiddels geopereerd en heeft ondanks haar operatiewond en de pijn de kittens laten zogen en heel goed voor haar kleintjes gezorgd. Alle kittens hebben inmiddels een goed adres gevonden.

 

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt eens per kwartaal en geeft u een overzicht van de laatste activiteiten, dierennieuws en wetenswaardigheden van de stichting.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

* vereiste informatie
U bent: *
 

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres: Administratiekantoor Zuilen

(geen bezoekadres)

Tafelbergdreef 180

3564AG Utrecht

KvK: 57602301