Gat gedicht bij Freddie

In de zomer van 2017 is Fred naar de dierenarts gegaan om een bultje onder zijn staart te laten verwijderen en zijn gebit te te laten reinigen. Tijdens de gebitsreiniging is de rechter boven hoektand getrokken omdat de hoektand verrot was. Een half jaar later was Freddie steeds onrustig/gemeen naar Hugo ( de andere teckel) en wij dachten dat dit te maken had met het vuurwerk. Op 21 januari kwamen we er achter, hij lag lekker in moeders armen te rusten, Freddie had een groot gat waar zijn hoektand hoorde te zitten, het gat was zo diep dat het tot in de neusholte liep.

Fred kon moeilijk eten en het kwam zijn neus uit. Wij waren in paniek hoe konden wij dit over het hoofd zien? Op naar de dierenarts met Freddie, de dierenarts had vorig jaar in de zomer het gebit van Freddie gereinigd en dacht dat dit niet hier door kon zijn ontstaan. De dierenarts wou graag Freddie een nacht ter observatie hebben en bloed afnemen en opsturen naar het lab in Duitsland. De uitslagen uit Duitsland waren goed er was niks raars te zien in het bloed, dus moest het gat in zijn bovenkaak gehecht worden, dit kon lang gaan duren voor dat de kaak weer hersteld zou zijn, de zware operatie werd die dag er na uitgevoerd. 

Om 6 uur mochten wij Freddie weer ophalen na een zware operatie, de dierenarts zei dat het millimeter werk was en dat het moeilijk te hechten was, wij moesten er rekening mee houden dat de hechtingen het misschien zouden begeven. Een dag later na de zware operatie mocht Freddie alleen maar Recovery vlees hebben om aan te sterken, helaas na 1 dag waren de hechtingen geknapt, dit was geen goed nieuws. Onder tussen hadden wij geen goed contact met de dierenarts van Freddie en hebben wij er voor gekozen om hier weg te gaan. Onverwachts door het verhaal van Freddie te delen is er op Facebook een actie gestart voor Freddies operatie via de groep Teckelgekken, wij konden naar een dierenarts praktijk in Stiens waar Freddie helaas niet kon worden geholpen omdat hun hier niet gespecialiseerd in zijn, en werden wij doorgestuurd naar de Ster kliniek in Leeuwarden. 

Bij de Ster kliniek schrokken ze er van hoe Fred er aan toe was, helaas konden hun dit niet verhelpen en werden wij naar de Tweede lijn kliniek in Wilhelminaoord/Winterswijk verwezen, de artsen hebben er lang over na gedacht over wat ze voor Freddie konden betekenen, maar Freddie moest per direct ter observatie.Freddie moest een zware operatie ondergaan er zou een stuk uit het gehemelte gehaald moeten worden om de kaak te kunnen op vullen, ook moest er een stuk van het wang aan te pas komen om het gat weg te werken. 

Freddie had een flinke operatie nodig om dit te kunnen bekostigen zijn er meerdere acties gestart voor Freddie pechtpot, er werd flink gedoneerd voor Fred en werden er lotingen gehouden zoals het boek van Meneertje Jansen en werd er ook nog leuke dingen geknutseld en verkocht. Er is voor Freddie's operatie genoeg geld gedoneerd en opgehaald om met hulp van de Stchting Quidem Carus, kon Freddie eindelijk geholpen worden! De operatie is goed gelukt en hij mocht weer naar huis toe om de narcose uit te slapen, Fred moest veel rusten en aan Recovery vlees omdat Fred was afgevallen doordat hij niet goed meer kon eten en zware operaties achter de rug heeft. Wij zijn super gelukkig dat Freddie na omstandigheden het goed doet wel wat moeite met eten gehad maar het gaat nu goed hij sterk goed aan en eet nu heerlijk zijn prakje op. 

Op 16 Maart hebben wij nog een nacontrole bij de Tweede lijn kliniek om te kijken hoe het gaat met Freddie en als er misschien een lip constructie nodig is om beter te kunnen eten. Wij zijn jullie allemaal heel erg dankbaar voor jullie medeleven, dat wij nog heel lang van Freddie mogen genieten. 

Ingrid (de eigenaresse), Freddie en Hugo en Sjonnie willen iedereen bedanken voor alle donaties en steun en een hart onder de riem te steken en natuurlijk de geweldige mensen om de donaties heen en Pauly en het Teckelgekken bestuur, en Wilco de chauffeur. Ook willen wij bij deze stichting  Quidem Carus bedanken voor een geweldige financiering/donatie en de Ambulance dier in nood en natuurlijk Dokter Jacob en de specialisten van de tweede lijn kliniek.

Veel liefs Ingrid, de  teckels Freddie, Hugo en kat Sjonnie en mijn zoon Bram en mijn schoondochter Marissa.

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt eens per kwartaal en geeft u een overzicht van de laatste activiteiten, dierennieuws en wetenswaardigheden van de stichting.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

* vereiste informatie
U bent: *
 

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres:

Stapkesberg 12

5508 EJ Veldhoven

KvK: 57602301